Sola bibliotek har fått nytt biblioteksystem. Biblioteksystemet heter Bibliofil og gjør det enkelt for deg som låner å få oversikt over dine lån og bestillinger på nett.

Logg inn på via hjemmesidene våre https://solabibliotek.no. Eller last ned appen Bibliofil i App Store eller Google Play. Med appen får du et digitalt lånekort, som du kan bruke i bibliotekenes selvbetjeningsautomater.

 

LOGG INN
Gå til https://solabibliotek.no/. Skriv inn lånernummer og PIN-kode (4 sifre).

Har du glemt din PIN? Trykk på «Glemt passord» i innloggings-feltet.

Har du glemt eller finner du ikke ditt lånernummer? Trykk på «Glemt passord» i innloggings-feltet. Klikk på «Glemt det?» over lånernummer-feltet.

BLI LÅNER
Gå til https://solabibliotek.no/. Trykk på «Logg inn». Klikk på «Bli låner» i det røde feltet. Opprett deg som låner med navn og personnummer. Vil du opprette deg som Nasjonal låner og få tilgang til bibliotekets digitale tjenester må du oppgi personnummer (11 sifre) og autorisere gjennom den digitale ID-porten.

SØKE
Du kan skrive inn et eller flere søkeord i søkefeltet. Du kan f.eks. søke på tittel, forfatter, emne, sjangre, språk og aldersgruppe (barn, småbarn, ungdom og voksen).

Ved mange treff bruk søkefilteret til venstre på skjermen. Her er det også mulig å begrense søket til de titler, som er ledige på biblioteket. Kryss av i feltet «Vis kun ledige titler».

LÅN, FORNYELSER OG BESTILLINGER
Du får oversikt over dine lån og bestillinger ved å velge «Lånt og bestilt» i menyen til venstre.

Ønsker du å fornye et eller flere lån trykker du på «Forleng lånet». Vil du forlenge alle lån klikker du på «Forleng alle lån» oppe i høyre hjørne på skjermen.

Under listen med «Dine lån» finner du en liste med de bøker du har bestilt (reservert) «Dine bestillinger».

FAMILIEMAPPA
Med «Familiemappa» kan du enkelt og raskt få oversikt over familiens lån og bestillinger. Du kan også fornye og bestille på vegne av et familiemedlem.

Logg inn på barnets lånekonto (se avsnittet «Logg inn» ovenfor). Gå til «Min side» i menyen til venstre eller i meny-hjulet i appen. Trykk på «Familiemappa». Skriv inn ditt lånenummeret og klikk på «Send tillatelse» i feltet under.

Har ditt barn ikke lånekort, kan du registrere barnet ved å trykke på det grønne feltet «Registrer barnelåner».

Logg ut av barnets lånekonto og logg inn på din egen. Gå til «Min side» og «Familiemappa» for å godkjenne tillatelsen.

Du finner ditt barns lån og bestillinger under «Lånt og bestilt» i menyen. Hvert enkelt lån er markert med navnet på låneren i parentes. Du vil også få varsler fra ditt barns lånekonto i tillegg til din egen. Sjekk gjerne at dine personopplysninger er oppdatert. Gå til «Min side» og «Min profil». Se under «Låneopplysninger».

ENDRE PIN, PASSORD OG PERSONOPPLYSNINGER
Vil du endre PIN, passord eller andre personopplysninger gå til «Min side» i menyen til venstre eller meny-hjulet i appen. Trykk på «Min profil». Du kan endre din adresse, e-postadresse og telefonnummer under låneropplysninger. Du kan også endre passord og PIN.

Hva er forskjellen på PIN-kode og passord? PIN (4 sifre) brukes i selvbetjeningsautomatene og når du logger deg inn i Bibliofil. For økt sikkerhet ved innlogging anbefaler vi deg å opprette et passord. Gå til «Min side» og «Min profil». Under ditt digitale lånekort klikker du på «Bytt til innlogging med passord».

Har du glemt din PIN-kode eller ditt passord? Gå til https://solabibliotek.no/. Trykk på «Glemt passord» i innloggings-feltet.