Digitale tjenester


 

Bibliofil - biblioteket ditt på mobil og nett

Bibliofil er biblioteksystemet som brukes på Sola bibliotek. Du kan bruke Bibliofil til å blant annet søke etter materiale, få oversikt over egne lån, reservere materiale og fornye lån. Bibliofil er tilgjengelig som nettversjon, men kan og lastes ned som app i «App Store» eller «Google Play» (søk etter Bibliofil). Med appen får du også et digitalt lånekort, som du kan bruke i selvbetjeningsautomatene på biblioteket.
Åpne Bibliofil >>>

Allbok - lån lydbøker og e-bøker

Allbok er en app for å lese e-bøker og lydbøker fra norske bibliotek. Allbok kan åpnes i nettleser på allbok.no laster du ned fra App store for iOS eller Google play for Android. Logg deg på med lånekortnummer og pinkode.
Åpne Allbok >>>

Biblioteksøk - bestill bøker fra andre bibliotek i Norge

Dersom du ikke finner det du ønsker å låne i vår katalog kan du bestille fra andre bibliotek i Norge. Biblioteksøk er utviklet for å gi en felles oversikt over alle norske bibliotekkataloger, og gi direkte tilgang til litteratur som er digitalisert i Nasjonalbiblioteket. I Biblioteksøk kan du finne bøker, men også andre ting som lydbøker, filmer og lignende. Lånere med Nasjonalt lånekort kan benytte tjenesten til å bestille bøker og velge å hente dem på sitt lokale bibliotek.
Åpne Biblioteksøk >>>

Pressreader - få tilgang til over 6000 tidsskrifter og aviser

Med Pressreader kan du lese over 6000 aviser og tidsskrifter helt gratis. Disse kommer fra over 100 ulike land og er på over 70 ulike språk. For å få tilgang må du logge deg på når du er på bibliotekets wi-fi. Deretter har du fri tilgang hjemmefra i syv dager.
Åpne Pressreader >>>

Verdensbiblioteket - e-bøker og lydbøker på andre språk

Verdensbiblioteket gir gratis tilgang til e-bøker og lydbøker på andre språk enn norsk. Opprett en konto med din epostadresse. Logg inn for å lese og lytte så mye du vil.
Åpne Verdensbiblioteket >>>

Nasjonalbiblioteket - gratis tilgang til bøker, tidsskrift, bilder og aviser

Nasjonalbiblioteket har digitalisert store deler av samlingen sin og gjort den tilgjengelig på nett. I nettbiblioteket kan du søke etter bøker, aviser, bilder og tidsskrift. Dette gjelder materiale som ikke er vernet av opphavsretten.
Åpne Nasjonalbiblioteket >>>

Filmbib - se kortfilmer og dokumentarfilmer gratis

Alle med nasjonalt lånekort på norske bibliotek kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib. Logg deg på med lånenummer og pinkode. Du kan se kortfilmer og dokumentarer av nyere dato, men også flere filmer som går tilbake i tid. Filmbib har en unik samling av filmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier.
Åpne Filmbib >>>

Filmoteket - se film gratis på nett

Filmoteket er den nye måten å låne film på biblioteket. Logg deg på tjenesten med bibliotekkortet ditt og strøm en film.
Åpne Filmoteket >>>

Lesedigg - finn bøker til barn og unge

Lesedigg inneholder bokomtaler, bokmeldinger, forfatterintervju og aktiviteter tilpasset barnetrinnet. På Lesedigg kan brukerne søke seg fram til bøker som passer de akkurat.
Åpne Lesedigg >>>

Lesekalenderen - lesetips til de minste

Lesetips og boktips til barn i førskolealder, både etter tema og alder. 
Åpne Lesekalenderen >>>

Billedbokhylla

Mange gode bildebøker blir gamle og utslitt. Nå har en del av disse bokskattene likevel blitt tilgjengelige digitalt, fordi Nasjonalbiblioteket er i gang med å skanne norske bøker. Dette gjelder bøker som er utgitt før år 2000. Hammerfest bibliotek har laget en egen base, Billedbokhylla, hvor de har samlet de digitale bildebøkene fra Nasjonalbiblioteket. Her kan du selv søke etter forfatter, tittel eller emne.
Åpne Billedbokhylla >>>

Lesekroken - eventyr på ditt og mitt språk

Lesekroken inneholder digitale lydbøker og blabøker med eventyr fra Asbjørnsen og Moes samlinger på bokmål og nynorsk, samt 20 av de mest vanlige fremmedspråkene i Norge inkl. samisk. I tillegg finner du interaktive oppgaver som puslespill og ordlotto, samt karaoke og sanger. Publikumspassord er: solabibliotek
Åpne Lesekroken >>>

Helsebiblioteket - oppslagsverk for helsepersonell

Helsebiblioteket gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell.
Åpne Helsebiblioteket >>>

Karanteket - digitale tilbud fra hele Norge

Karanteket ble til da Norge “stengte ned” under Covid-19. Her finner du en oversikt over digitale bibliotektilbud fra hele landet. Siden inneholder blant annet lenker til arrangement, e-bøker, lydbøker, kurs og podcaster.
Åpne Karanteket >>>

Åpningstider

Sola bibliotek

Mandag 10:00-19:00
Tirsdag 10:00-19:00
Onsdag 10:00-15:00
Torsdag 10:00-19:00
Fredag 10:00-15:00
Lørdag 10:00-15:00
Søndag -

Tananger bibliotek

Mandag 12:00-19:00
Tirsdag 10:00-15:00
Onsdag -
Torsdag 10:00-19:00
Fredag -
Lørdag 11:00-14:00
Søndag -