Digitale tjenester


 

Bibliofil - biblioteket ditt på mobil og nett

Bibliofil er biblioteksystemet som brukes på Sola bibliotek. Du kan bruke Bibliofil til å blant annet søke etter materiale, få oversikt over egne lån, reservere materiale og fornye lån. Bibliofil er tilgjengelig som nettversjon, men kan og lastes ned som app i «App Store» eller «Google Play» (søk etter Bibliofil). Med appen får du også et digitalt lånekort, som du kan bruke i selvbetjeningsautomatene på biblioteket.

Allbok - lån lydbøker og e-bøker

Allbok er en app for å lese e-bøker og lydbøker fra norske bibliotek. Allbok kan åpnes i nettleser på allbok.no laster du ned fra App store for iOS eller Google play for Android. Logg deg på med lånekortnummer og pinkode. 

Biblioteksøk - bestill bøker fra andre bibliotek i Norge

Dersom du ikke finner det du ønsker å låne i vår katalog kan du bestille fra andre bibliotek i Norge. Biblioteksøk er utviklet for å gi en felles oversikt over alle norske bibliotekkataloger, og gi direkte tilgang til litteratur som er digitalisert i Nasjonalbiblioteket. I Biblioteksøk kan du finne bøker, men også andre ting som lydbøker, filmer og lignende. Lånere med Nasjonalt lånekort kan benytte tjenesten til å bestille bøker og velge å hente dem på sitt lokale bibliotek.

Karanteket - digitale tilbud fra hele Norge

Karanteket ble til da Norge “stengte ned” under Covid-19. Her finner du en oversikt over digitale bibliotektilbud fra hele landet. Siden inneholder blant annet lenker til arrangement, e-bøker, lydbøker, kurs og podcaster. 

Pressreader - få tilgang til over 6000 tidsskrifter og aviser

Med Pressreader kan du lese over 6000 aviser og tidsskrifter helt gratis. Disse kommer fra over 100 ulike land og er på over 70 ulike språk. For å få tilgang må du logge deg på når du er på bibliotekets wi-fi. Deretter har du fri tilgang hjemmefra i syv dager. 

Nasjonalbiblioteket - gratis tilgang til bøker, tidsskrift, bilder og aviser

Nasjonalbiblioteket har digitalisert store deler av samlingen sin og gjort den tilgjengelig på nett. I nettbiblioteket kan du søke etter bøker, aviser, bilder og tidsskrift. Dette gjelder materiale som ikke er vernet av opphavsretten. 

Filmbib - se kortfilmer og dokumentarfilmer gratis

Alle med nasjonalt lånekort på norske bibliotek kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib. Logg deg på med lånenummer og pinkode. Du kan se kortfilmer og dokumentarer av nyere dato, men også flere filmer som går tilbake i tid. Filmbib har en unik samling av filmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. 

Lesekroken - eventyr på ditt og mitt språk

Lesekroken inneholder digitale lydbøker og blabøker med eventyr fra Asbjørnsen og Moes samlinger på bokmål og nynorsk, samt 20 av de mest vanlige fremmedspråkene i Norge inkl. samisk. I tillegg finner du interaktive oppgaver som puslespill og ordlotto, samt karaoke og sanger. Publikumspassord er: solabibliotek

Billedbokhylla

Mange gode bildebøker blir gamle og utslitt. Nå har en del av disse bokskattene likevel blitt tilgjengelige digitalt, fordi Nasjonalbiblioteket er i gang med å skanne norske bøker. Dette gjelder bøker som er utgitt før år 2000. Hammerfest bibliotek har laget en egen base, Billedbokhylla, hvor de har samlet de digitale bildebøkene fra Nasjonalbiblioteket. Her kan du selv søke etter forfatter, tittel eller emne. 

Helsebiblioteket - oppslagsverk for helsepersonell

Helsebiblioteket gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell. 

Åpningstider

Sola bibliotek

Mandag 10:00-19:00
Tirsdag 10:00-19:00
Onsdag 10:00-15:00
Torsdag 10:00-19:00
Fredag 10:00-15:00
Lørdag 09:00-14:00
Søndag -

Sola bibliotek er meråpent fra 7-23 hver dag hele året.

Tananger bibliotek

Mandag 12:00-19:00
Tirsdag 12:00-15:00
Onsdag -
Torsdag 12:00-19:00
Fredag -
Lørdag 11:00-14:00
Søndag -

Hopp rett ned til innholdet