Lær av en hageentusiast

Vil du lære å dyrke fram dine egne planter? Få tips om frø, utstyr og hva som er lurt å tenke på gjennom sesongen av Gina Wigdel. Torsdag 9. februar kl. 19-20 vil hun dele sine erfaringer og hvordan hun driver fram sine favoritter. Gina er hageentusiast og driver firmaet Din drømmehage.

Lenke til Gina Wigdels Instagram konto @hagetrolle
Lenke til facebooksiden Din Drømmehage

Arrangementet holdes i samarbeid med Tananger hagelag og Folkeakademiet i Sola. Billett på solakulturhus.no

Sted: Sola kulturhus, Intimscenen
Tid: Torsdag 9. februar kl. 19-20

 


 

Logo til Sola frøbibliotek

Lån frø i Frøbiblioteket – gratis

I 2022 starter Sola bibliotek med frøbibliotek. Det fungerer slik at du kan komme og låne frø på biblioteket og så de hjemme. Når høsten kommer, så kan du høste frø fra plantene og levere de tilbake på biblioteket. Du trenger ikke ha stor hage eller masse erfaring for å prøve deg. Ordningen er basert på tillit, og målet er at flere skal få prøve å dyrke selv og lære om høsting av frø.

Har du frø til overs tar vi gjerne imot! Legg gjerne frøene i et kaffefilter eller papir, slik at de ikke råtner. Husk å merke med navn på hvilke frø du samler. Frø kan leveres i åpningstiden på både Sola og Tananger bibliotek.

 

 


 

Flere grønne foredrag

 

Biologisk mangfold i hagen – tirsdag 14. mars kl. 19-20

Tone Lill Molund driver Bakken andelsgård og er lidenskapelig opptatt av mat, mangfold og grønne vekster. Lær hvordan du kan dyrke mange ulike grønnsaker på relativt liten plass.
Da Tone Lill overtok familiens slektsgård på Orre startet hun omlegging av gården til et andelsbruk. Hun synes ingenting er mer givendes, ingenting er mer gledesfylt, enn å skape noe. “Hver sesong starter vi med blanke ark, og forvandler grønnsaksbedene til en frodig, summende hage i løpet av vår og sommer. Å være så nær naturen og årstidene, gir mening for meg”, sier hun.

 

Topp Sopp – torsdag 13. april kl. 19-20

Møt paret som driver Topp Sopp, Rogalands eneste soppgård, hvor de dyrker gourmetsopp. Hør historien deres om hobbyen som vokste ut av eget hus og nå fyller et gammelt båsfjøs. I tillegg vil du lære hvordan sopp dyrkes og få tips dersom du vil prøve å dyrke selv.

Begge arrangementet holdes i samarbeid med Folkeakademiet Sola og billetter kjøpes på solakulturhus.no. Vil du bli medlem i Folkeakamdemiet Sola, så kan du melde deg inn som medlem på Folkeakademiets nettside (pris kr 150).