Far og sønn henter Lesekalender i barnehagenDenne uka lanseres Lesekalenderen i Jærbiblioteka! Lesekalenderen er en papirkalender med 21 luker. Den er laget for å inspirere førskolebarna og foreldrene deres til å lese sammen. Bak hver luke skjuler det seg en liten tekst både til barnet og den voksne. Her finner dere boktips og ideer til å gjøre lesingen til en god opplevelse for begge.

Lesekalenderen deles ut til alle barna som er født i 2015 og 2019 gjennom barnehagene i Klepp, Time og Sola kommune denne uka. Grunnen til at det er disse som får, er at de er målgruppen i et prosjekt som heter Les mer ved ved barnehagestart og skolestart.

Andre kan hente Lesekalenderen på biblioteket. Fra og med lørdag 17. april kan den hentes gratis på alle Jærbiblioteka; Klepp, Time, Sola og Tananger.

Fredag 16. april kl. 18.00 sender vi en digital lanseringsfest fra youtubekanalen vår – så følg med da!

Lesekalederen er utviklet av Sola bibliotek i samarbeid med Lesesenteret i Stavanger.