Sola bibliotek vil dessverre være stengt fra torsdag 25. mai til 31. august. Dette skyldes nødvendig bygningsarbeid i kulturhusets foaje og på biblioteket. Det blir Sommerbibliotek for barn på Vår Energi Arena Sola, og ekstra sommeråpent på Tananger bibliotek.

Grunnen er byggearbeider i kulturhuset og på biblioteket. I stedet vil Tananger bibliotek ha vanlige åpningstider frem til skolens sommerferie, og utvidet sommeråpent alle hverdager i skoleferien. Alle lånere kan benytte bibliotekene på Tananger, Klepp og Time med det vanlige lånekortet fra Sola bibliotek. Meråpent på Time og Klepp er også tilgjengelig for de som har tegnet avtale på Sola, med samme innloggingsmetode som på Sola bibliotek. Klikk her for å gå direkte til “Ofte stilte spørsmål om Sommerstengt på Sola bibliotek”

Sola kulturhus forblir delvis åpent frem til 16.juni, da stenger foaje og kafé. Kulturskolens aktiviteter går som planlagt frem til sommerferien. Les mer om Feelgood og sommerkonsertene under. Detaljer om åpningstider finner du på solakulturhus.no.

Promobilde av sommerles.no 2023Sommerlesbibliotek for barn på Vår Energi Arena Sola

Sommeren er lesetid for alle, spesielt for skolebarna. Mer enn halvparten av skolebarna i Sola deltar hvert å på Sommerles. Biblioteket har vært så heldige å få på plass et Sommerlesbibliotek, i samarbeid med Vår Energi Arena Sola. Her vil barn kunne låne bøker, hente premier og få lesetips i hele Sommerlesperioden, fra 1. juni til 31. august.

Vår Energi Arena Sola arrangerer også i år Sommer i Folkehallene, et gratis aktivitetstilbud for barn opp til 16 år. Vi håper derfor at mange vil finne veien til Sommerlesbiblioteket, og få glede av alle mulighetene i Vår Energi Arena Sola samtidig. Les mer om Sommer i Folkehallen her: https://sommerifolkehallene.no/sola/

Utvidede åpningstider og Sommerbibliotek på Vår Energi Arena Sola

Tananger bibliotek kommer til å ha et godt tilbud i hele perioden for både voksne og barn. Her blir det vanlige åpningstider frem til 19. juni. Deretter vil det være åpent hver dag i ukedagene fra kl. 10 –15, med unntak av mandag. Mandag er det langåpent fra kl. 12 – 19. På Vår Energi Arena Sola vil sommerbiblioteket være betjent fra kl 10 – 15 i alle ukedagene fra 1. juni til 31. August. I tillegg er det langåpent til kl 19.00 på torsdager.
Bibliotekbrukere vil ha tilgang til selvbetjening på utlånsautomater i hele åpningstiden kl. 8 – 21 (hverdager, se arenaens egne nettsider for søndagsåpent). Du kan også reservere og hente bøker.
Alle med lånekort på Sola kan låne, reservere og hente på Vår Energi Sola Arena, Tananger, Klepp og Time bibliotek, uten å trenge nytt lånekort. Det går også an å aktivere lånekortet på andre bibliotek i regionen.

Hva skal skje på biblioteket og kulturhuset?

Vi har fått spørsmål om hvorfor biblioteket og kulturhuset må være stengt så lenge? Og hvorfor Tananger bibliotek ikke utvider åpningstidene de første ukene mens Sola bibliotek er stengt?
Vi forstår at publikum kan lure på hvorfor biblioteket og kulturhuset er stengt så lenge. Dessverre er dette nødvendig på grunn av bygningsarbeidet. Flisegulv i foajeen skal hakkes opp og erstattes, og det er et støvete arbeid som sperrer tilgangen til huset i lengre perioder. I tillegg til utskifting av fliser i foajeen skal det blant annet gjøres utskifting av taklys og endringer i ventilasjonssystemet. For å forhindre støvskader på bøker og teknisk utstyr i salene, må biblioteket og noen av de andre rommene være hermetisk lukket mens arbeidet pågår. Etter fliseleggingen vil det også være en periode der det ikke er mulig å transportere utstyr eller ha for mye aktivitet på de nylagte flisene.

Biblioteket skal i tillegg renovere hyller, skifte taklys og gjøre noen tekniske tilrettelegginger i barneavdelingen. Dagens hyller fra byggeåret 1987 gikk ut av produksjon for en stund siden, og trenger en oppgradering, med fokus på gjenbruk og ombruk der det er mulig.
Mange av disse endringene kan ikke utføres samtidig. I begynnelsen og slutten av den stengte perioden blir det også ekstra arbeid knyttet til å klargjøre lokalene. Det er alt fra demontering av hyller og nedpakking av alle bøker, endringer i biblioteksystemet og klargjøring på Sommerbiblioteket.  I tillegg skal bibliotekarene ut på besøk til alle barneskolene i forbindelse med Sommerles, og det er begrenset tilgang på vikarer i perioden.

Sommerkonsertene og Feelgood

De tradisjonelle sommerkonsertene på kulturhuset blir berørt av stengingen. Første sommerkonsert 14.juni vil gå som planlagt, resten av konsertserien vil forsøkes gjennomført i Sola kirke. Sola kulturhus forblir delvis åpent frem til og med 16.juni. Deretter blir det helt stengt frem til 21.august. Oppdaterte åpningstider gjennom hele perioden på solakulturhus.no.

FeelGood Ungdomshus blir i mindre grad påvirket av bygningsarbeidet. Her blir siste åpningsdag på Sola mandag 19.juni. Siste dag på FeelGood Tananger og FeelGood Dysjaland før sommeren, blir onsdag 21.juni. Feelgood åpner igjen til skolestart. Sommertilbudet Actionpack har oppmøtested utenfor FeelGood Sola i uke 26 og 32.

Ikke nøl med å kontakte oss for spørsmål og hjelp

Biblioteket kan hjelpe til med å endre hentested på reserveringer og gi informasjon om hvor bøker kan hentes og leveres.
Det vil bli satt opp en innleveringskasse utenfor rådhuset for brukere som ønsker å levere tilbake bøker, og ikke har anledning til å dra til Vår Energi Arena Sola eller en av de andre folkebibliotekene i regionen. For spørsmål om bibliotektjenester og sommerbiblioteket på Vår Energi Arena Sola, inkludert tilkomst og bokhenting, er du velkommen til å kontakte biblioteket direkte via skranketelefon 404 07 187 i åpningstiden, eller på epost til på bibliotek@sola.kommune.no . For spørsmål om arrangement og annet knyttet til kulturhuset, kontakt Eirik Vatne. Kontaktinfo finner du på solakulturhus.no.

Du finner svar på “Ofte stilte spørsmål” nedenfor.

Ofte stilte spørsmål om sommerstengt på Sola bibliotek

Hvilket bibliotektilbud finner jeg på Vår Energi Arena Sola?
Dette blir et sommerbibliotetek for å gi et lokalt tilbud til barn generelt, og spesielt til de som deltar i Sommerles. Du vil finne et godt utvalg av bøker for aldersgruppen 4 – 16 år. I tillegg blir det litt bøker også for de aller minste og ungdom. Alle kan bestille bøker til Vår Energi Sola Arena, og hente der – uansett alder. I betjent åpningstid kan man hente Sommerlespremier, få hjelp med lån og levering og få leseinspirasjon. Det blir også hyggelige plasser for å lese eller slappe litt av.

Hva med Sommerlespremiene, hvor henter jeg de?
I betjent åpningstid kan du hente Sommerlespremiene dine på alle bibliotek, og i Sola kan du hente på både Vår Energi Sola Arena og Tananger bibliotek,.

Hvordan kommer man til Vår Energi Arena Sola?
Vår Energi Arena Sola ligger i Åsnutveien 44B, 4055 Sola, rett ved Sola videregående skole og idrettsanleggene ved Åsenskogen. Arenaen er tilgjengelig på flere måter, sykkel, til fots og via bil. Hovedparkeringen for arenaen er tilgjengelig ved å kjøre inn via Nesbuveien, rett før Joa jordbær. Hallen har gratis parkering, sykkelstativer og lademuligheter for elektriske sykler og biler. Mer informasjon og kart er tilgjengelig på hallens hjemmeside https://varenergiarenasola.no/parkering/

Hvorfor er ikke Tananger ekstra åpent de første ukene mens Sola er stengt?
Vi har vanlige åpningstider på Tananger frem mot sommerferien. Grunnen til at vi ikke utvider åpningstidene på Tananger er manglende kapasitet. Disse ukene er det ekstra arbeid knyttet til å klargjøre for arbeidet på Sola bibliotek. Alt av bøker og hyller skal demonteres og pakkes, det skal ryddes ift rivearbeider og utskiftning av lys m.m., alle bøker og hyller skal pakkes vekk. I tillegg skal vi på besøk til alle barneskolene i forbindelse med Sommerles, og det er noe manglende tilgang på vikarer i disse ukene.

Hva med parkering på Vår Energi Arena Sola?
Hallen har gratis parkering, sykkelstativer og lademuligheter for elektriske sykler og biler. Mer informasjon og kart er tilgjengelig på hallens hjemmeside https://varenergiarenasola.no/parkering/

Hva skjer med Meråpent?
Dessverre blir det heller ikke meråpenttilgang i perioden 25.mai – 31.august. Men du som allerede har Meråpentavtale med Sola bibliotek kan logge deg inn på samme måte og med samme PIN kode på Klepp og Time bibliotek. Der kan du også bruke lånekortet ditt til å låne med, på samme måte som på Sola. For de som ikke har Meråpentavtale på Sola kan det inngås avtale på Klepp og Time,

Hva skjer når jeg bestiller en bok – hvor kan jeg hente den?
Når du bestiller kan du velge hentested selv. Om du vil hente på Tananger, Klepp, Time eller Vår Energi Arena Sola blir ut fra eget valg ved bestilling. Voksenbøker kan også reserveres og hentes til Vår Energi Arena Sola.

Hva med materiellet jeg står i kø på, hvor blir det sendt når det blir min tur?
Står reserveringen allerede med Sola bibliotek som hentested vil den bli satt til henting på Vår Energi Arena Sola. Du kan eventuelt gå inn i Bibliofil via appen eller nettsiden solabibliotek.no i forkant og endre hentested på reserveringen din, eller ringe oss for å få hjelp.

Aviser og tidsskrifter hva skjer med de?
Biblioteket tar med seg VG og Solabladet til Vår Energi Arena Sola, og alle er velkomne til å komme innom og lese der. Hallen har også en kafe, med kaffebar og barista. Aftenbladet og Sandnesposten blir tilgjengelig på Tananger, det samme for andre tidsskrift og ukeblad.

Hvor kan jeg levere bøker jeg har lånt?
Bøker kan leveres inn på Klepp, Time, Tananger og Vår Energi Arena Sola. I tillegg blir det satt opp innleveringskasse utenfor rådhuset. Ellers kan man som vanlig levere inn bøker i andre folkebibliotek i Norge, som sender videre til oss.

Skoler og barnehager bes om å levere inn bokkasser på Tananger, avvente til over sommeren eller ta kontakt med oss for å avtale.

Hva blir egentlig åpningstidene for biblioteket i sommer?

Tananger bibliotek har vanlige åpningstider frem til 19. juni.
Fra 19.juni er Tananger bibliotek åpent:
Mandag kl. 12 – 19
Tirs – fre kl. 10 – 15

Sommerbiblioteket på Vår Energi Arena Sola åpner 1.juni.
Åpningstidene er
Man – ons kl. 10 – 15
Torsdag kl. 10 – 19
Fredag kl. 10-15

Bibliotekbrukere vil ha tilgang til selvbetjening på utlånsautomater i hele åpningstiden kl. 8 – 21 på Vår Energi Arena Sola. Du kan også reservere og hente bøker.

Blir det publikums-pc-er og printer på Vår Energi Arena Sola?
Dessverre blir ikke denne type tjenester tilgjengelig i Sommerbiblioteket. Du er velkommen til å benytte Tananger, Klepp og Time bibliotek, eller ta turen innom et annet av regionens folkebibliotek.

Hvorfor blir biblioteket stengt så lenge?
Må virkelig biblioteket ha stengt så lenge? Vi på biblioteket er leie for at vi må stenge, fordi vi ønsker å ha mest mulig åpent. Men det skal skje mye forskjellig byggearbeid, som må skje i delvis forskjellige perioder i sommer.
Pga risiko for at støv ødelegger bøker og teknisk utstyr i salene må biblioteket og enkelte andre rom lukkes hermetisk med undertrykk mens støvete arbeid (flisefjerning) pågår. I en lengre periode er det derfor ikke mulig for oss å gå inn i lokalene. Etter dette er det en lengre periode der det ikke kan transporteres utstyr eller tråkkes i stort volum i foajeen, og derfor må annet arbeid, som utskifting av taklys, endringer i ventilasjonssystemet, riving av studieceller/makerspace og montering av nye hyller tas i forkant/etterkant av gulvutskifting. Og så må vi flytte inn igjen.
Men vi gleder oss til endringene er gjort og vi er tilbake!