Skriv med en forfatter, gå på eventyr i jungelen, vær interiørdesigner for en uke. Det er ennå noen ledige plasser på bibliotekets gratis sommerskole, med tilbud både til deg på ungdomsskolen og til deg i barneskolen.

Meld deg på ved å sende mail til bibliotek@sola.kommune.no

 

Illustrasjon av åpen bok med fantasilandskap inni

Skriv din egen fanfiction! (5. – 7. klasse)

Tid: Uke 26 (mandag – fredag 09.00 – 15.00)
Sted: Sola kulturhus

Hekta på en bok eller serie? I sommer kan du dikte videre! Sammen med forfatter Mari Moen Holsve kan du lære å skrive din egen «fanfiction.»

Fanfiction betyr enkelt og greit å skrive en fortelling, altså «fiction,» om noe du er fan av. Man trenger ikke være forfatter for å skrive fanfiction, folk over hele verden skriver videre på fortellinger om kjente, oppdiktede personer.

Vil du skrive en ny historie om William Wenton? Han i bøkene om Luridiumstyven, vet du. Eller kanskje vil du dikte opp nye eventyr for Astrid og Asbjørn i Sommerlesfortellingene?

Det er forresten forfatter Mari Moen Holsve som har skrevet de originale Sommerlesfortellingene. Og flere andre spennende barne- og ungdomsbøker. Men denne gangen er det du som skal få skrive!

Det blir ikke bare skriving, det blir også lek og natur, ballspill eller svømming. Bli med og se!

Barn som koder

Kom ut av forfatterskapet! (8. – 10. klasse)

Tid: Uke 27 (mandag – torsdag 11.00 – 15.00) 
Sted: Sola kulturhus 

Er du ungdom og liker å skrive? Drømmer du om å bli forfatter? Eller har du bare lyst til å bli bedre til å skrive på en morsom måte? Kom på et annerledes, kreativt skrivekurs med en forfatter, da vel! Du trenger slett ikke ha toppkarakter i norsk for å bli med – men du må like å skrive, like fortellinger!  

På sommerkurset lærer du mange lure triks, du blir en bedre skribent – du får små, spennende oppgaver – og én stor. Målet er at dette skal være både moro og interessant. Vi skal lage gode historier, og alle får individuell oppfølging. Vi kommer ikke til å bare sitte å skrive, men også bevege oss litt i enkle aktiviteter underveis. Du kan også lære å ta bilder som passer til tekstene. 

På slutten av kurset prøver vi å lage et hefte med tekster som blir stilt ut på biblioteket – for de som har lyst til å dele, og som deltakerne kan ta med seg hjem.   

Læreren er B. MiRee Abrahamsen som er forfatter, journalist, kung fu-atlet og lærer. Hun har jobbet mye med unge og skriving, og gleder seg til å bli kjent med tekstene dine! 

 

Illustrasjonsbilde interiør design

Vær en interiørdesigner (9. og 10. klasse)

Tid: Uke 31 (mandag – fredag 11.00 – 15.00) 
Sted: Sola kulturhus 

Er du opptatt av hvordan det ser ut rundt deg og nysgjerrig på hvordan det er å jobbe med interiør? Bli med på en uke hvor vi utforsker ideer og planlegger innredningen av en ny ungdomsavdeling i biblioteket.  

Gjennom uka vil vi se på hvilke behov brukerne har og hvordan vi kan legge til rette for en god flyt ved hjelp av interiøret. Vi vil samle inn inspirasjon, både fra nett og ved la oss inspirere av innredningen i Dataverkstedet på Universitetsbiblioteket. Deretter vil vi jobbe med å lage en god planløsning og finne ut hvilke møbler som trengs. Underveis vil vi lage modeller og samle materialprøver.  

En av dagene vil vi få besøk av en interiørdesigner som vil gi gode tips og innspill i forhold til arbeidet.  

Vi setter også av tid til litt lek og bevegelse. Kanskje blir det tur, svømming, dans eller sandvolleyball. Og siden det er sommer er det lov å sove lenge om morgen, vi starter ikke før kl. 11.00 

Det blir en uke hvor du vil få leke med form og farger, og samtidig lære hvordan mer om prosessen med å gjøre ideer om til noe håndfast.  

 

Sommerles jungeltema

Detektiver i jungelen (5. – 7. klasse)

Tid: Uke 25 på Sola (venteliste) – uke 26 på Tananger (ledig plass)
(mandag – fredag 09.00 – 15.00)
Sted: Sola kulturhus

Astrid og Asbjørn er i den magiske regnskogen i årets Sommerles, og vi blir med. Det er natur, det er ruiner, og det er til med by av papp! Her er det er miljømysterier vi må hjelpe Astrid og Asbjørn å løse. Kanskje kan vi lære noe av kjente detektiver som William Wenton, kodeknekkeren i Luridiumstyv-bøkene? Eller David i Kunstmysteriene-serien, han som havnet i trøbbel med noen arkeologiske funn i Mexico. I vår jungel finner vi pilspisser, hva er historien bak dem?

Det blir en uke med mysterier og miljøvern, lek, leseglede og natur.

Barn som koder

Kodesommer (4. – 7. klasse) (venteliste)

Tid: Uke 25 (mandag – fredag 09.00 – 14.00)
Sted: Sola kulturhus

Interessert i data eller har lyst til å lære?

Bli med på Kodesommer og lær om data, teknologi og koding. Du kan lære å lage ditt eget spill, eller styre roboter som for eksempel sphero-kulen. Forresten det er ikke bare datamaskiner vi kan lage kode for. Bare vent og se! Vi skal ikke sitte stille med chrombooken hele dagen, vi skal leke både ute og inne. Dette er ei uke som kombinerer dataglede og fysisk aktivitet.

Erfarne instruktører bruker pedagogiske opplegg fra «Lær kidsa koding», og Kodesommer passer både for nybegynnere og erfarne!

Du får låne Chroombook hos oss.

 

Meld deg på! Skriv til bibliotek@sola.kommune.no