Sola strikkefestival arrangeres for aller første gang og vi inviterer til to hyggelige dager med spennende program og sosialt samvær!

Fredag 3. februar

Kl. 11.00 – Strikkelunsj (ingen påmelding) 
Festivalen starter med hyggelig strikkelunsj i kaféen.

Kl. 12.00-14.00 – Foredrag
Velkommen til foredrag ved to damer med stor interesse for håndarbeid. Billett kr 60 dekker begge foredragene.
Billett kjøpes på solakulturhus.no

Ingeborg Lura og Emma Manin

 

Emma Manin
Inspirert av mormors bildevev har Emma gitt ut to romaner hvor fascinasjonen for håndverket er gjennomgående.

Ullrommet – Ingeborg Lura
@ullrommet
Ingeborg driver Ullrommet, er husflidshåndverker og lidenskapelig opptatt av ull og plantefarging. Hun lager garn til entusiaster.

Kl. 19.00-22.00 – Strikk & Drikk
Dagen avsluttes med Strikk & Drikk i kaféen på Kulturhuset. Det blir god mat, god stemning og strikkequiz. Prisen inkluderer mat og et glass musserende vin. Det blir salg av påfyll for de som ønsker det. Ta med strikke- og snakketøy. Billett kr 400 kjøpes på solakulturhus.no

Demobilde til strikk og drikk

Lørdag 4. februar

Kl. 11.30-14.30 – Salgsboder (gratis inngang)
Spennende varer fra lokale produsenter.

Ingeborg Lura @ullrommet
Egenprodusert plantefarget garn.

LeneKnit @lene_knit
Egne strikkemønster.

Unikt Garn @uniktgarn
Håndfarget garn for enhver smak.

Fløtre Design @floetre
Bok, skinnlapper, prosjektposer, strikkevesker og annet tilbehør til strikkere.

Norspinn @norspinn
Kortreist og klimasmart alpakkagarn.

Annige @annige_no
Garn, oppskrifter og strikketilbehør.

Yndestrikk @yndestrikk
Strikkeoppskrifter til baby, barn og voksne.

Kl. 12.00-13.30 – Workshop (gratis)
Vet du hva dobbeltstrikk, dominostrikk og vevstrikk er? Ikke det? Nå har du muligheten til å få en liten innføring i disse teknikkene. Har du lyst å lære en av teknikkene, så kan du ta med deg to garnnøster av samme tykkelse, men med ulik farge. I tillegg trenger du pinner som passer til garnets tykkelse, enten to pinner eller en rundpinne. Det er drop-in plasser så første mann til mølla prinsippet gjelder. Dobbeltstrikk kan du lære på Intimscenen, dominostrikk kan du lære i Loungen og vevstrikk kan du lære i Bokkjelleren.

Kl. 12.00-16.00 – Strikkekafé (ingen påmelding)
Strikkekaféen er åpen og her kan du få kjøpt kaffe og noe å bite i.

Kl. 12.00 – 14.00 – Lær å strikke (gratis)
Har du lyst å lære deg å strikke? Tålmodige og dyktige strikkedamer sitter klare for å lære bort grunnleggendeteknikker, masker, tips og triks. Det er drop-in plasser så første mann til mølla prinsippet gjelder og det hele foregår i Kulturkaféen på Kulturhuset.

Kl. 12.00 – 13.30 – Gøy med garn for barn (gratis)
På biblioteket blir det hobbyverksted for barn med fingerhekling og laging av garndusker.

Kl. 14:30-16:30 – Foredrag
Vi ønsker velkommen til tre inspirerende foredrag á 30 minutter med tre garnglade damer! Billetter kr 100 for de tre foredragene. Billett kjøpes på solakulturhus.no

LeneKnit, Unikt garn og Fløtre


LeneKnit – Lene Viste Bjørheim

@lene_knit
I en alder av 40 fant Lene endelig sin store hobby, nemlig strikking! Ved en tilfeldighet, begynte hun etterhvert å lage egne oppskrifter. Nå har hun 53 unike design på Ravelry. Lene mener dagen er ikke helt den samme uten litt strikking. Hør henne fortelle om reisen sin som strikkedesiger.

Unikt garn – Linn Mari Håland
@uniktgarn
Unikt Garn er en liten bedrift fra Klepp som driver med håndfarget kvalitetsgarn farget i små partier. Linn Mari er utdannet sosionom, men ettersom Unikt Garn har tatt mer og mer av hennes tid, har hun nå valgt å satse på garnfarging på fulltid. Fargene utspiller seg forskjellig alt etter garntype og framgangsmåte. For henne er håndfarget garn eksklusivt, unikt og morsomt.

Fløtre design – Trine Fløtre
@floetre
Trine Fløtre forteller om sin vei inn i strikkernes verden og videre til ferdig strikkebok. Hun har også med seg produkter som skinnlapper, prosjektposer, strikkevesker og annet tilbehør til strikkere.

Kl. 17.00-19.00 – Strikkekino (gratis)
Vi runder av festivalen med strikkekino på Intimscenen. Filmen vises med dempet belysning slik at det går an å strikke mens man ser på film. Det er nok likevel smart å ikke gå for det mest kompliserte strikketøyet du har liggende…